Be ZEN

Miért Be ZEN?

Sokáig gondolkoztam, mi lenne a találó név. Manapság viszont gondolkozhat az ember bármennyit, iszonyú nehéz jó domaint kitalálni. Abban az egyben biztos voltam, hogy mint az előzőnél is, valami mögöttes gondolat is kell, hogy legyen. Kezdtem sorra venni hát ezeket, és így jutottam el a zen-hez.
Ennek is persze millióféle variációja van, ezért az ötletet, hogy „Be ZEN” legyen a teljes név, a munkahelyemből merítettem :) Tetszik, mert nem tolakodó, kellőképp egyszerű, és némi felhívás is van benne, nem csak egy szimpla, passzív cím. Magyarul szó szerint azt jelenti: „Légy Zen!”, de én inkább úgy mondanám, hogy „Válj Zenné!”

Mit fogsz ezen az oldalon találni?

1. Olyan írásokat, amelyeket magamnak is el akartam tárolni valahol, és amik szerintem fontosak, vagy inspirálóak vagy úgy érzem, jó lesz, ha később visszatérek majd hozzá. Ezeket nyilván meg is szeretném osztani, hogy másokhoz is elérjenek.
Főleg spirituális videók/tanítások, amikre szeretnék fókuszálni, vagy olyan tudományos jellegű cikkek, melyek szerintem több figyelmet érdemelnek.
2. Szeretnék olyan írásokat közölni, melyekben leírom a véleményem egy adott témával kapcsolatban. Ha legalább egy embert inspirált bármelyik, akkor már megérte!
Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy én közel sem vagyok tökéletes ember (sőt...), de megpróbálok egy jó/jobb irányba fejlődni. Ha ez egy picit is sikerül, akkor már volt értelme élnem. Ha pedig törekvésemmel másokat is erre ösztönzök, akkor szerintem hasznosan vagyok jelen ezen a bolygón.
3. Társasjátékokkal kapcsolatos élményeimet azzal a célzattal, hogy kicsit kitágítsam az emberek szemléletét a társasjátékokról.
Tervezem, hogy a már meglévő játékokról írok beszámolót, ne adj Isten készítek videót, illetve a leendő játékokról – melyek meghatározatlan időben jönnek – készítek unboxing videókat is. Remélem, ezek a jellegű bejegyzések sok ember szívét fogják melengetni azáltal, hogy elkezdhetik második gyerekkorukat élni. Mert játszani jó és akármennyire is tagadja, minden felnőttben ott van a gyerek! :)
4. Néhanapján angolról fordított írásokat, amelyek szerintem nagyon fontos cikkekből lesznek magyarra átemelve, az angolul nem tudóknak

Ki vagyok én?

Internetes nevemen „mudlee” vagyok, harmincas éveiben járó, IT szférában dolgozó ember, aki szeret társasjátékozni, illetve mindenféle hasznos dolgot tanulni. Szeretek olvasni mindenféle spirituális dolgot, emellett jógázom és küzdő-sportolok (egyelőre sérülés miatt jó ideig nem). A spiritualitás mellett imádom a tudományokat is, azon belül is az kvantumfizikát, és a csillagászatot.

Alapjában véve mindenre nyitott vagyok, és mindenre van egy közmondásom, melyeket nagyon szeretek :) Az egyik kedvencem, ami talán a nyitottságom legjobban jellemzi:
Jó pap holtig tanul

Jó olvasást kívánok mindenkinek!


Összes írásom →